dijous, 17 de març de 2011

LA BOMBOLLA IMMOBILIÀRIA

Possiblement mirareu la data d'aquest post inmediatament després de llegir el títol. Si, és cert, estem a 16 de març de 2011. Això ja no toca. Ha "passat de moda".
En realitat jo volia parlar del peak oil i de la crisi energètica que ens ve a sobre. Aquesta mena de bombolla energètica en la que hem estat vivint els darrers anys i que està a punt de petar. No tinc ganes d'argumentar perquè sabem que això passarà. La veritat és que , igual que amb la bombolla immobiliària, tothom ho sap. Tothom sap que aviat no hi haurà prou petroli (és lògic), també sabem que les centrals nuclears no són la solució ( d'una banda pels riscos, però per altra per què també sembla que l'urani és finit i, si tots ens posem a consumir, doncs no tenim ni per 10 anys ). Les renovables tenen poca eficiència encara i no sembla que hi hagi gaires alternatives per assumir el consum actual ni el que es preveu.
 Ja tenim la bombolla. Quan esclatarà? no ho sabem, però molts encara ens enrecordem d'allò que algú va anomenar aterratge lent ( en els pisos, ja ho veiem, no es va donar ). Ens tornarà a petar als nassos?. Tot sembla indicar que si, i em fa la impressió que ens farem mal en la caiguda.

Temps al temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada