divendres, 18 de març del 2011

CREIXEMENT SOSTENIBLE: UNA INCONGRUÈNCIA - 1a PART


En el món actual dir creixement i de sostenibilitat sembla que és , com a mínim una incongruència. Explicaré perquè.
Tot i la deformació professional no m'agrada gaire donar dades perquè podem creure-les o no. Encara i així aquest cop les necessitarem per entendre el dilema que plantejo.
1.- Resulta que a la terra hi ha uns 1.500.000.000 d'hectàrees habitables. He agafat per a la humanitat un 10% de la terra ferma, esclar agafarem el que no són deserts ni zones pantanoses i vaja deixarem espai també per als millons d'altres espècies que, de moment,  no volem exterminar.
2.- Després fem un càlcul de quant espai necessita una persona per subsistir.  Aquí el càlcul és complex però podríem dir que hauríem de contar l'espai que ocupem, l'hortet del que consumim, l'espai-deixalleria, un trosset per la indústria que compartiríem amb els veïns... també hauríem de cedir un trosset per les infraestructures, els serveis com les escoles, administracions, hospitals... total que  necessitem cadascú 0,41hectàrea. Aquest càlcul no és meu, però me'l crec. És aproximadament mig camp de futbol i sembla raonable.
3.- Si ara dividim una cosa per l'altra tindrem que...OH! a la terra hi cabem a la vora de quatre mil milions de persones!

Quina ràbia! m'havia de donar 7.000.000.000 habitants!

Vaja .... exercici pel proper dia.
-  En què m'he equivocat?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada